س. اردیبهشت ۲۳ام, ۱۴۰۴

مصرف این میوه شما را از ابتلا به بیماری های ویروسی در امان می دارد

مصرف این میوه شما را از ابتلا به بیماری‌های ویروسی در امان می‌دارد

آفتاب نیوز :

 بالنگ یکی از انواع مرکبات است که ظاهری شبیه لیمو بزرگ و پوسته ای با برجستگی های نامنظم دارد. وزن آن ممکن است به ۳ تا ۴ کیلوگرم و اندازه اش به ۱۰ تا ۲۰ سانتی متر برسد. برخلاف دیگر میوه ها پالپ بالنگ معمولا خورده نمی شود زیرا کم است و هسته های فراوان دارد. اما اساسا پوسته آن که طعم شیرین تر و دلچسب تری نسبت به لیمو دارد استفاده می شود. پوسته بالنگ حاوی ترکیبات مفید برای بدن است و معمولا به عنوان مربا و طعم دهنده در انواع دسر کاربرد دارد. درخت بالنگ کوچک با برگ های بیضی شکل و کشیده است که شکوفه های سفید با رایحه بسیار مطبوع دارد. خاستگاه این درخت آسیا به خصوص کوه های هیمالیا و هند وچین است که قرن ها پیش از میلاد مسیح به ایران آورده شد تا به یونان و نواحی خاورمیانه فرستاده شود.

ارزش تغذیه ای بالنگ

بالنگ از قرن ها پیش توسط رومیان باستان به خاطر ارزش تغذیه ای بالا به عنوان پادزهر و آنتی بیوتیک کاربرد داشت. بالنگ سرشار از فیبر ها و املاح نظیر مس کلسیم منگنز و فسفر است. مقدار بالای ویتامین های A C و گروه B همچنین بتاکاروتن موجود در آن به مقابله با خستگی و بیماری های زمستان کمک می کند. خواص بالنگ باعث شده تا این میوه در پیشگیری از بیماری های ویروسی تنفسی مانند برونشیت و سرماخوردگی موثر باشد. این میوه نشاط آور و محرک است که در موارد خستگی کمبود انرژی و افسردگی فصلی کاربرد دارد. عصاره آب پالپ بالنگ معطر وانرژی زاست و فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد. این نوشیدنی را می توان همراه با کمی عسل و آب به عنوان شربت میل کرد.

چطور می توان تلخی بالنگ را گرفت؟

امروزه به ندرت میوه تازه بالنگ به فروش می رسد و غالبا به شکل مربا تهیه می شود. اما هنگام استفاده از بالنگ تازه ابتدا باید تلخی پوسته آن گرفته شود. برای این کار سطح میوه را خوب بشویید و با چاقوی تیز لایه زردرنگش را از لایه ضخیم سفیدرنگش جدا کنید. سپس لایه سفیدرنگ را خرد کرده و ۵ روز در آب سرد قرار دهید و هر روز نیز آب را عوض کنید. از این لایه برای تهیه مربا و دسر استفاده می شود. مربا بالنگ را می توان مدت طولانی در محیط خنک و در ظرف درب دار نگهداری کرد. 

منبع: مجله سلامت



URL Copied

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *